Santa Coloma incorporarà dues educadores a les llars infantils municipals

El Ple extraordinari de Santa Coloma de Farners aprova la incorporació de dues educadores per a les llars municipals
El Ple extraordinari de Santa Coloma de Farners aprova la incorporació de dues educadores per a les llars municipals. Foto: David Rueda - Aj. SCF

Aquest dimecres al vespre l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha aprovat per unanimitat la incorporació de dues educadores a les llars infantils municipals en un ple extraordinari. El consistori ha hagut d’actuar ràpid donat que ara fa tot just una setmana que es va saber que la Fundació Vicenciana es nega a llogar a la cooperativa El Trèvol el local en el que fins avui hi havia la llar d’infants La Miraculosa.

L’alcaldessa i portaveu de Junts per Catalunya Susagna Riera ha explicat que el govern municipal ha pogut parlar amb la Fundació Vicenciana i aquests han transmès que “no els interessa que en el mateix local es continuï fent cap activitat educativa”. Riera ha detallat que des de la Fundació informen d’unes pèrdues de 20.000 euros anuals “tot i la subvenció de l’Ajuntament” i que temen que si el projecte El Trèvol tira endavant “la Generalitat els pugui dir que els comptes que estaven presentant són falsos”.

L’alcaldessa també ha dit que l’Ajuntament no pot obrir una tercera llar d’infants municipal “perquè estem dins de les ràtios”. “Seria ideal, però no donarem falses expectatives”, ha dit l’alcaldessa.

Per la seva banda, la regidora d’Ensenyament, Carme Dilmé, ha dit que l’Ajuntament ha pogut atendre les 52 sol·licituds “reals” que s’han presentat i que tots els infants han obtingut una plaça a una de les dues llars d’infants municipals, tot i que “no s’han pogut atendre totes les primeres opcions”.

Dilmé també ha explicat que “el problema el tindrem d’aquí uns mesos amb els nous naixements” i desvellat que ha mantingut contactes amb la llar d’infants de Vilobí d’Onyar, de Sils i Aiguaviva per tal de buscar solucions. La regidora d’Ensenyament també s’ha mostrat partidària de l’ampliació de les dues llars d’infants municipals i no ha descartat que, en un futur, el consistori pugui comprar l’actual local de La Miraculosa.

Des de la CUP han explicat el seu suport a la mesura d’ampliació de la plantilla d’educadores per tractar-se “d’una situació d’urgència”. La portaveu Sylvia Barragan ha dit que aquest matí s’ha pogut reunir amb un directiu de la Fundació Vicenciana que “s’ha compromès a mantenir una entrevista la setmana vinent per mirar de solucionar el tema”.

La CUP ha reclamat una tercera llar d’infants municipal a Santa Coloma de Farners i ha criticat que l’Ajuntament “no és capaç de fer una altra llar d’infants però sí aprovar una modificació de crèdit per als sous dels politics, entre ells el de l’alcaldessa”. En aquest punt s’ha produït una picabaralla entre Barragan i l’alcaldessa que li ha replicat que “la CUP tampoc ha renunciat al seu sou ni a l’Ajuntament ni al Consell Comarcal”.

Des del PSC, la seva portaveu Bea Ventura s’ha limitat a felicitar els pares i mares “per la feina feta per tirar endavant el projecte cooperatiu” i ha anunciat el suport dels socialistes a la proposta del govern municipal.

 

El Ple extraordinari de Santa Coloma de Farners
El Ple extraordinari de Santa Coloma de Farners aprova la incorporació de dues educadores per a les llars municipals. Foto: David Rueda – Aj. SCF

Per la seva banda, la regidora d’Independents de Santa Coloma, Carme Coll, ha dit que “avui ha estat un dia trist per Santa Coloma” i ha explicat que el seu grup també ha parlat amb directius de la Fundació que “s’han compromès a respondre”. Els Independents s’han felicitat perquè “tots junts han treballat per tenir tots els infants matriculats”.

Pel que fa al grup d’ERC, el seu portaveu Joan Martí ha destacat “la mala jugada que ha fet la Fundació Vicenciana a Santa Coloma negant la possibilitat que El Trèvol pugui gestionar la nova llar”. “Fem costat al govern però lamentem i molt les formes i el fons i la poca sensibilitat per haver trencat una relació per una qüestió estrictament econòmica”.

Concentració a les portes de La Miraculosa

Abans de tot això, aquest dimecres al migdia una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes de la llar d’infants La Miraculosa. Volien manifestar el seu rebuig i indignació per com ha actuat la Fundació Vicenciana el dia que els seus directius s’han desplaçat a Santa Coloma per acomiadar les treballadores. Així ho ha explicat la Myriam Gené, portaveu de l’AMPA.

“Hem convocat aqui totes les famílies i gent afectada, gent que està treballant aquí, amb l’objectiu de mostrar el rebuig a aquesta decisió d’última hora que ha decidit prendre la Fundació de no poder adquirir un contracte de lloguer del local i poder tirar endavant el projecte educatiu que ja teníem emparaulat, amb famílies i infants matriculats, un projecte amb cara i ulls per continuar la llar d’infants oberta. Sentim rebuig, impotència i ràbia. És un dol per tota la feina feta i la confiança de la gent en nosaltres i no poder fer res”.

Per altra part, aquest dimecres al matí s’ha fet públic el resultat del sorteig que es va fer ahir per l’adjudicació de les places a les llars El Tabalet i La Mainada per a famílies procedents de La Miraculosa.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*