Santa Coloma tindrà una festa de la ratafia amb restriccions

Seguiment de la liturgia de la Festa de la Ratafia. Foto: David Rueda - Aj SCF
Seguiment de la liturgia de la Festa de la Ratafia. Foto: David Rueda - Aj SCF

La 39a edició de la festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners tindrà lloc del 5 al 8 de novembre però amb algunes restriccions i variacions en el programa degut a la pandèmia del coronavirus.

L’Ajuntament i la Confraria de la Ratafia han concretat una sèrie de mesures que impliquen la cancel·lació d’algunes activitats com, per exemple, la fira d’artesans, productors i elaboradors de ratafia. No hi haurà parades al carrer, i tampoc s’instal·laran la Vela de la Ratafia a la Plaça Farners ni el Ratafiàrium al Firal. L’activitat comercial de la Festa es farà a través d’una fira online. També queden es cancel·la el Ball de diables, les Cercaviles de gegants i la Ruta de la Ratafia.

La programació cultural es manté però tots els actes es faran en equipaments municipals com la Casa de la Paraula o l’Auditori i amb restriccions del 50% de l’aforament. Els actes emblemàtics el Concurs de Ratafies Casolanes, la Gala de la Ratafia o la Litúrgia dels Confrares es mantindran, tot i que amb variants respecte als altres anys.

El president de la Confraria de la Ratafia, Joan Casalprim, va explicar a laselva360 fa uns dies que després de mantenir algunes reunions amb l’Ajuntament han arribat a la conclusió que era viable fer algunes activitats:

“És viable fer algunes activitats. Evidentment, no és una festa lluïda com les anteriors i algunes activitats que feiem no es podran fer. Però sí que farem activitats adaptades a la situació que estem vivint ara, amb aforament reduït, distància de seguretat…Però hi haurà algun concert, activitats, espectacles i el concurs de ratafies, que és el que dóna sentit a tota la festa. I bé, hi hauran parades. Poquetes però hi hauran”.

Un pla alternatiu en cas de confinament

Joan Casalprim també ha explicat les alternatives que ha previst la Confraria de la Ratafia en cas que es decreti un confinament. En aquest sentit ha assenyalat que internet i les xarxes socials jugaran un paper essencial.

“El que podria passar és que tornessim a la situació que estàvem al mes de maig, quan vam fer el Mercat de les Herbes, que vam fer totalment online. Podem tornar a la situació de confinament total. Nosaltres ens adaptarem evidentment al que diguin les autoritats sanitàries i el que digui el protocol que marqui el Govern i l’Ajuntament. Però sempre tenim un pla C i un pla D i sempre ens queda internet, Youtube i les xarxes. Tenim previst que si per desgràcia no podem fer les activitats de manera presencial doncs ens trobareu a les xarxes. Però tastarem ratafia, viurem ratafia perquè ni el coronavirus ho pararà això”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*