Sils aprova un pressupost de prop de 6 milions d’euros

Façana de l'Ajuntament de Sils
Façana de l'Ajuntament de Sils

L’Ajuntament de Sils ha aprovat un pressupost de 5.690.192 euros per aquest 2019. Això suposa un increment del 7,78%, que en xifres absolutes es tradueix en un augment de 420.641 euros.

El capítol d’inversions s’emporta una bona part de l’augment del pressupost -un 25%- i enguany arribaran a 668.000 euros en comparació amb els 453.000 de l’any passat.

També destaca la partida destinada als pressupostos participatius, dotada amb 70.000 euros, que s’invertiran en la construcció d’un circuit vial infantil, un nou pas de vianants al carrer Jaume I amb Antoni Gaudí -a Les Mallorquines-, un parc per a gossos, un espai per a una colònia de gats, la finalització de l’itinerari King Park amb Sils, la construcció d’una zona d’estada a l’entrada dels estanys i altres accions com la col·locació de nous bancs a la plaça Canigó, la compra d’una fotocopiadora per a la biblioteca i la millora dels equipaments del Centre Civic.

En el pressupost d’aquest 2019 també s’inclou el finançament del dipòsit de filtres de carboni que s’hagut d’instal·lar a finals de desembre per solucionar el problema de potabilitat de l’aigua del nucli urbà i una adquisió de terrenys per valor de 229.000 euros que s’adequaran com a parc urbà per fer activitats de lleure com fires.

Per altra banda també s’instal·laran plaques fotovoltaiques al Centre Cívic i es comprarà un cotxe elèctric, sempre i quan l’Ajuntament pugui comptar amb una subvenció de 80,000 euros per a les dues accions que han d’arribar de la Generalitat i la Diputació.

La resta de partides, com l’aportació al transport escolar, el servei de transport adaptat, les bonificacions a la taxa de la llar d’infants o els ajuts a l’habitatge es mantenen sense cap variació.

Pel que fa a l’endeutament, en aquests moments el de l’Ajuntament de Sils es troba en un 12,48% i, amb els comptes d’enguany, s’espera que baixi fins al 10,24%, el que representa uns 534.000 euros.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*