Sils vol afavorir l’habitatge social cooperatiu

Façana de l'Ajuntament de Sils
Façana de l'Ajuntament de Sils

L’Ajuntament de Sils ha aprovat un protocol d’intencions pel qual cedirà a l’entitat Sostre Cívic uns terrenys per a la construcció d’habitatge social en règim cooperatiu. L’aprovació del protocol es va fer en el darrer ple municipal però la cessió dels terrenys queda subjecte a la demanda que pugui donar-se d’aquesta modalitat d’habitatge.

Des de l’Ajuntament expliquen en un comunicat que aquest protocol d’intencions s’ha aprovat com a resposta a “la manca d’habitatge social al municipi”. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ja preveu destinar 657 metres quadrats per a l’edificació d’habitatges socials al carrer Sant Isidre, al sector de Mallorquines Est.

El consistori ha mantingut darrerament converses amb l’Incasol i diferents cooperatives per tal d’iniciar la construcció d’aquests habitatges. Segons expliquen, l’entitat escollida ha estat finalment Sostre Cívic, una cooperativa sense ànim de lucre que treballa en l’àmbit de la gestió integral d’habitatges en règim de cessió d’ús. Els usuaris d’aquests habitatges han de ser cooperativistes de l’entitat i el model que proposen disposa de zones comunitàries tals com la cuina, el menjador o el safareig. D’aquesta forma s’abarateixen els costos d’edificació segons expliquen.

Ara, l’entitat té 14 mesos per fer un estudi de mercat per veure si aquest model d’habitatge tindria cabuda a Sils.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*