Els sindicats de Mossos consideren ‘insuficients’ els efectius destinats a l’estiu a la Costa Brava

Mossos d'Esquadra. Foto: CME
Mossos d'Esquadra. Foto: CME

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra USPAI i SAP-FEPOL creuen que els reforços que han arribat a la Costa Brava per complir amb el Pla de Costes del Departament d’Interior són “del tot insuficients” segons publica Ràdio Marina.

El Pla de Costes preveu cada any un reforç dels efectius dels Mossos d’Esquadra en zones turístiques com Blanes o Lloret de Mar, poblacions augmenten notablement la seva població durant els mesos de juliol i agost. Concretament a les comissaries de la Costa Brava s’hi han destinat un centenar d’agents.

A banda de l’augment de la població, els sindicats assenyalen que en poblacions com Lloret de Mar els aladarulls són “constants i continus”. Recorden que a Lloret de Mar s’hi destinen unitats ARRO -unitats especialitzades d’ordre públic- per donar suport a les patrulles convencionals de seguretat ciutadana.

Per altra part, els sindicats també critiquen que del centenar d’efectius que s’hi destinen enguany a la Costa Brava, 76 acaben de sortir de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i, per tant, no tenen experiència.

Els dos sindicats també creuen que calen almenys 2.000 policies més per assolir els 20.000 agents arreu del territori, xifra plantejada el 2009 com objectiu a aconseguir. També alerten de les jubilacions i els casos de mossos que deixen el cos per anar a policies locals, on solen tenir millors condicions laborals.

Pla per acabar amb l’incivisme a la zona d’oci nocturn de Blanes

Representants de l’Ajuntament, dels cossos de seguretat -Policia Local i Mossos d’Esquadra-, veïns i dos representants de la discoteca Arena han mantingut una reunió per trobar una solució als problemes d’incivisme que es viuen a la zona d’oci nocturn de Blanes, a cavall entre els barris de La Plantera i Els Pins.

L’alcalde Àngel Canosa van insistir en que “cal sumar esforços perquè, entre tots, es trobi la solució més adequada”. Durant la reunió es va informar que el municipi disposarà aquest estiu de 45 efectius més dels Mossos d’Esquadra a més d’unitats BRIMO. Per altra part, els assistents han agafat el compromís de mantenir una segona trobada.

Durant la trobada l’alcalde de Blanes va anunciar que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra “augmentaran els esforços perquè es compleixin totes les normatives a la via pública, principalment la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana”.

Per altra part, la Plataforma “Per uns Barris més segurs” va anunciar la seva retirada donat que consideren que ja s’han assolit els objectius que van motivar la seva creació tot i que “continuaran seguint de prop com evoluciona el tema”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*