Tossa aprova una moratòria per concedir nous habitatges turístics

Platja de la Mar Menuda a Tossa de Mar. Foto: Aj. Tossa
Platja de la Mar Menuda a Tossa de Mar. Foto: Aj. Tossa

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha decidit aprovar una moratòria de sis mesos per a la concessió de noves llicències per als habitatges d’ús turístic. Segons l’alcaldessa Imma Colom, la mesura té com a objectiu “ordenar la situació i combatre les pràctiques il·legals”.

L’alcaldessa també creu que “la proliferació d’aquesta activitat està perjudicant l’accés a lloguer tot l’any de gent jove o treballadors de temporada”.
” No volem crimininalitzar ni castigar ni perseguir el sector. Hi ha professionals que fan molt bona feina. El que volem, precisament, és acabar amb les pràctiques il·legals que suposen una clara competència deslleial a qui fa bé la seva feina”, explica Imma Colom.

Des de l’Ajuntament expliquen que en els darrers tres anys la demanda no ha parat de créixer i manifesten “la necessitat d’impulsar alguna mesura per tal de completar la regulació existent i ordenar l’oferta, anticipant-se a possibles problemes potencials de convivència”.

En aquest sentit, des del consistori s’ha detectat que l’activitat pot generar problemes quan en un mateix edifici conviuen veïns habituals i persones que estan de vacances. “Aquesta situació s’aguditza si són immobles amb manca d’aïllaments acústics, espais comuns no adequats i quan no es disposa d’una gestió professionalitzada de l’activitat”, diuen des del consistori.

Amb la moratòria, l’Ajuntament pretén guanyar temps per modificar el pla especial que regula l’atorgament de llicències i determinar les condicions de l’activitat per a cada sector.

Segons dades de l’Oficina de Turisme, l’ajuntament de Tossa de Mar té comptabilitzats 1.181 habitatges d’ús turístic amb una capacitat per a 7.089 persones que, de mitjana, fan una estada de 7 dies a la població.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*