Tossa de Mar reduirà l’IBI un 10% per a l’any 2021

L'Ajuntament de Tossa de Mar té previst aprovar aquesta setmana les ordenances fiscals del 2021. Foto: Aj. Tossa
L'Ajuntament de Tossa de Mar té previst aprovar aquesta setmana les ordenances fiscals del 2021. Foto: Aj. Tossa

L’Ajuntament de Tossa de Mar té previst reduir l’IBI un 10% l’any vinent. La mesura es recollirà en les ordenances fiscals per a l’any 2021, que el consistori té previst aprovar aquesta setmana.

La reducció de l’IBI d’un 10% suposarà que els veïns i veïnes de Tossa pagaran 528.378€ menys en aquest concepte l’any vinent. L’alcaldessa, Imma Colom, ha afirmat que “tot i el gran sacrifici que representa per a les arques municipals, portem a terme la nostra voluntat històrica de reducció de l’IBI. Són moments complicats i volem ajudar al màxim possible els veïns i veïnes de Tossa”. A més, ha afegit que l’objectiu “és poder rebaixar-lo més durant aquest mandat”.

D’altra banda, l’equip de govern ha decidit retornar els diners recaptats en concepte de taxa d’escombraries als locals comercials que van haver de tancar durant els 66 dies d’estat d’alarma per Covid-19. Aquest fet suposa un estalvi per als locals comercials d’uns 65.000€.

Així mateix, també s’ha aprovat la creació d’una línia de subvencions directes d’ajuda destinada a l’hostaleria afectada per la pandèmia de Covid-19. En aquest sentit, la partida tindrà una dotació pressupostària inicial de 100.000€. Les ajudes aniran destinades a impulsar la reactivació econòmica i la continuïtat de les activitats econòmiques dels establiments d’hostaleria que es troben afectades a conseqüència de la situació excepcional provocada per la pandèmia.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*