Tossa de Mar xifra en uns quatre milions els danys provocats pel temporal

Tossa de Mar
Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha xifrat en uns quatre milions d’euros els danys ocasionats pel temporal Glòria la setmana passada. El consistori ha elaborat dos informes diferenciats: un que conté els desperfectes ocasionats als negocis i, un altre, amb els danys en infraestructures i serveis públics.

Pel que fa als danys públics, l’Ajuntament xifra el cost dels desperfectes en uns dos milions d’euros.

En aquest informe es conclou que el valor del danys ocasionats per la borrasca ascendeix aproximadament a uns 2 milions d’euros. En el document es detallen els danys a platges, mobiliari urbà, zones boscoses, afectacions a edificis municipals i serveis com l’enllumenat públic. Des de l’Ajuntament expliquen que la platja Gran, la Mar Menuda i Es Codolar han perdut una gran quantitat de sorra i s’han produït desperfectes en serveis com la instal·lació elèctrica i la de l’aigua, els WC o els ancoratges. Fins i tot ha desaparegut aparcaments.

A les zones boscoses les afectacions es troben en els accessos a les cales a causa de roques o arbres caiguts. En els edificis públics hi ha filtracions d’aigua i diversos desperfectes. També han quedat afectats l’enllumenat públic o la línia de telèfon i s’han localitzat danys en gran part de mobiliari urbà, com les tanques metàl-liques del passeig de Sant Ramon de Penyafort o els bancs i els fanals del front marítim.

Desperfectes en 162 negocis

Per la seva banda, l’Àrea de Promoció Econòmica ha elaborat un altre informe amb els danys causats en el teixit empresarial de la població. En aquest document es detallen els danys que han patit 162 negocis de la vila que ascendeixen a 1.812.000 euros. Els danys s’han localitzat bàsicament a l’estoc de productes i danys materials als locals, tant a l’interior com a l’exterior.

Pel que fa a estoc de productes, l’informe detalla unes pèrdues de 498.000 euros en equipaments de la llar, equipaments de la persona, cultura i lleure, quotidià alimentari, quotidià no alimentari, hosteleria i restauració, serveis comercials, locals buits i altres.

Pel que fa a danys materials a interior, l’informe inclou unes pèrdues de 711.000 euros en les mateixes tipologies. Els danys materials a exterior s’han xifrat en 603.000 euros també en les mateixes tipologies.

La valoració econòmica dels danys és el primer pas per buscar recursos que permetin reparar els desperfectes el més aviat possible, tenint en compte que en poc més de dos mesos s’inicia la temporada turística amb la setmana santa.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*