Tossa prorroga sis mesos la moratòria de llicències d’habitatges d’ús turístic

Platja de la Mar Menuda a Tossa de Mar. Foto: Aj. Tossa
Platja de la Mar Menuda a Tossa de Mar. Foto: Aj. Tossa

L’Ajuntament de Tossa de Mar aprovarà en el ple municipal d’aquest dijous una pròrroga de sis mesos de la moratòria per a la concessió de llicències per a habitatges d’ús turístic que va aprovar a mitjans del juliol passat.

Des del consistori tossenc expliquen en una nota de premsa que l’objectiu d’aquesta ampliació és “esperar la reforma de la normativa pendent que ha de redactar la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya per tal de coordinar-la amb la normativa municipal”.

També expliquen que des de l’aprovació del Pla Especial d’Habitatge d’Ús Turístic de Tossa l’any 2016, la demanda d’aquest tipus d’activitat no ha parat de créixer. Des del consistori manifesten “la necessitat d’impulsar alguna mesura per tal de completar la regulació existent i ordenar l’oferta, anticipant-se a possibles problemes potencials de convivència”, en referència a la convivència entre veïns habituals i els que lloguen un habitatge per uns dies.

El regidor d’Urbanisme, Ramon Gascons, ha explicat que “creiem que la proliferació d’aquesta activitat està perjudicant l’accés a lloguer de tot l’any per a gent jove, famílies o treballadors de temporada. Comptarem amb els professionals del sector per a millorar la situació actual perquè entenem que fan molt bona feina. Volem acabar amb les pràctiques il·legals que suposen una clara competència deslleial a qui fa bé la seva feina”.

L’Ajuntament de Tossa de Mar té comptabilitzats 1.181 habitatges d’aquests característiques amb una capacitat per a 7.089 persones que, de mitjana, fan una estada de 7 dies a la població. Es considera habitatge d’ús turístic una vivenda moblada i equipada per a la seva ocupació immediata que es lloga per estades de temporada de màxim 31 dies.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*