Tossa rebrà una subvenció per instal·lar wifi gratuït en espais públics

Biblioteca de Tossa de Mar. Foto: Facebook biblioteca
Biblioteca de Tossa de Mar. Foto: Facebook biblioteca

Tossa de Mar ha estat un dels municipis catalans beneficiats amb ajuts de la Comissió Europea per instal·lar punts d’accés a internet gratuït via wifi en espais públics, com biblioteques o parcs. Els municipis -un total de 43 a tot Catalunya, sis dels quals a la demarcació de Girona- rebran 15.000 euros per fer les instal·lacions. A banda de Tossa, els altres municipis gironins que han estat escollits per la Comissió Europea són Fortià (Alt Empordà), Ripoll (Ripollès), Les Preses (Garrotxa), Palamós (Baix Empordà) i Llagostera (Gironès).

El següent pas és signar els acords de subvenció per tal que després es pugui contractar una empresa per fer la instal·lació. Els punts d’accés hauran de romandre actius un mínim de tres anys i el seu manteniment anirà a càrrec dels municipis.

El regidor d’Urbanisme i Participació Ciutadana, Manu Mohedano, ha explicat que “la concessió és fruit del treball i la voluntat del govern local per millorar els serveis de telecomunicacions al municipi i impulsar la competivitat de la població”.

La subvenció parteix del programa europeu WIFI4EU, una iniciativa que promou l’accés wifi gratuït en espais públics de tot Europa i que subvenciona els consistoris amb un import de 15.000 euros. Aquesta primera convocatòria es va obrir al novembre i es van rebre més de 134.000 sol·licituds de diferents països.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*