Tossa valora positivament l’activitat del sector de la restauració al juliol i l’agost

Presentació Cim i Tomba 2020
Presentació Cim i Tomba 2020. Foto: Aj. Tossa

Aquesta ha estat una temporada atípica i complicada. A les destrosses provocades pel temporal Glòria a finals de gener s’ha d’afegir l’aturada de l’activitat al març provocada pel confinament. La represa de l’activitat entre el maig i el juny ha donat lloc a una temporada turística descafeïnada que a Tossa ha representat que els restauradors han tingut aquest juliol i agost una ocupació al voltant del 77% sobre les xifres dels mateixos mesos de l’any passat.

Són unes dades que l’alcaldessa Imma Colom ha valorat de forma positiva i ha donat a conèixer aquest dimecres durant la presentació de les jornades de ‘La Cuina del Cim i Tomba’.

Des del consistori tossenc assenyalen que “les expectatives eren molt menors, tenint en compte la caiguda del turisme estranger i que els grans hotels de la població no han obert les seves portes”. El turisme de proximitat ha sigut el que enguany ha experimentat un creixement més destacat a Tossa de Mar.

Imma Colom és l’alcaldessa de Tossa de Mar:

“Donada la situació d’excepcionalitat, amb un problema sanitari greu de base, que no ha permès viatjar a molta gent […] podem dir que pel que fa a la restauració ens hem aguantat. No estem contents, no piquem de mans, però hem suportat, els restauradors han suportat la situació”.

Nova edició de ‘La Cuina del Cim i Tomba’

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha presentat aquest dimecres l’edició d’enguany de ‘La Cuina del Cim i Tomba’, una campanya gastronòmica que té com a objectiu allargar la temporada turística. Durant la campanya, els restaurants participants ofereixen menús especials amb el plat típic mariner Cim i Tomba com a protagonista.

L’origen del Cim i Tomba es troba en el passat mariner de Tossa de Mar. Quan els pescadors sortien a mar s’emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro per preparar un plat a base de patates, cebes, alls, tomates i pebrots al que afegien el peix que s’havia trencat a la xarxa i que no podien vendre.

Actualment, els peixos que més s’utilitzen per preparar el cim i tomba són el rap, el rom o turbot, el bacallà i la rajada o bastina. Cada restaurant, però, afegeix el seu toc especial.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*