Treball anul·la per “frau de llei” l’ERTO de Ryanair que afecta els treballadors de Girona

Un avió de Ryanair a Vilobí
Un avió de Ryanair a Vilobí

El Ministeri de Treball i Economia Social ha declarat nul l’ERTO que Ryanair va presentar el passat 2 de maig per “frau de llei”. Aquest ERTO afectava els treballadors de la base que l’aerolínia té a l’Aeroport de Vilobí i també als de les tres bases de les Illes Canàries que una sentència de l’Audiència Nacional del mes d’abril va obligar a readmetre en declarar nul l’ERO de gener.

Segons un comunicat del sindicat USO, aquesta sentència obligava a Ryanair a la readmissió dels treballadors i al pagament dels salaris des del 8 de gener. Però Ryanair va intentar obrir un nou ERTO per causa de força major per a aquesta plantilla. Encara que el va presentar el 2 de maig, la companyia aèria pretenia equiparar en dates al primer, de 19 de març. Segons el sindicat, “Ryanair pretenia així estalviar-se els salaris de tramitació i que fos l’Administració la que es fes càrrec”, a través de les condicions excepcionals dels ERTO pel coronavirus.

El secretari general d’USO a Ryanair, Gustavo Silva, explica que “la resolució és clara quan s’especifica el de ‘abans de donar compliment a la sentència’ de l’Audiència Nacional”.

A més, en aquest ERTO l’empresa va incloure una dotzena de treballadors que no tenen relació amb la sentència de l’Audiència Nacional i que va justificar per un error administratiu.

Des del sindicat es mostren “satisfets” amb l’anul·lació però recorden “que és un tràmit que hem hagut de realitzar des dels sindicats perquè Treball sí que ho va donar com a vàlid en un primer moment, tant per silenci administratiu com per resolució expressa “, matisa Gustavo Silva.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*