Tret de sortida del 50è aniversari dels focs de Blanes

Tret de sortida del 50e aniversari dels focs de Blanes
Tret de sortida del 50e aniversari dels focs de Blanes. Foto: Aj. Blanes

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha donat el tret de sortida aquest dijous als actes de commeració del 50è aniversari dels focs de Blanes. Serà l’any vinent 2020 quan farà exactament mig segle que se celebra el concurs internacional de focs artificials a la població blanenca.

El tret de sortida dels actes commemoratius l’han fet de forma simbòlica l’alcalde Àngel Canosa i el President Torra des del balcó del consistori. Els dos han disparat cinc coets que simbolitzen les cinc dècades dels focs de Blanes. El llençament ha comptat amb l’assistència de l’empresa que ha organitzat el llençament d’aquest dijous, la Pirotècnia Valenciana.

Prèviament s’ha celebrat l’acte institucional en el que s’ha fet un repàs històric dels 50 anys dels focs de Blanes. L’exposició ha anat a càrrec de l’historiador local i tècnic de l’Arxiu Municipal, Aitor Roger.

El certamen es va posar en marxa als anys 70, i va ser idea del llavors alcalde, Domènec Valls. L’objectiu era dotar Blanes de singularitat i atractiu i fugir dels típics sol i platja.

Per la seva banda, l’actual alcalde ha destacat que el 50è aniversari dels focs de Blanes és “una nova oportunitat perquè Blanes consolidi la seva imatge exterior”. El president Torra ha expressat el seu convenciment que la celebració del 50è aniversari del concurs “servirà per enfortir la vila”. També ha agraït la invitació del consistori dient que “representa una satisfacció personal ser a Blanes”, ciutat on va viure els primers anys de la seva vida.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*