Troben un nou bòvid al Camp dels Ninots

Bòvid trobat al Camp dels Ninots
Bòvid trobat al Camp dels Ninots. Foto: Aj. Caldes

Els investigadors que hi treballen des de principis de maig al Camp dels Ninots de Caldes de Malavella han trobat un nou esquelet d’un bòvid adult de fa 3,1 milions d’anys. Pertany a l’espècie Alephis tigneresi i conserva intacta la seva estructura. Juntament amb els altres 14 de la mateixa espècie que s’han trobat fins ara, serà possible conèixer l’evolució d’aquests animals, que daten de l’època de l’aparició dels primers homínids sobre la terra.

Amb aquest, ja són 25 els esquelets que s’han trobat de grans animals vertebrats com rinoceronts o tapirs. Els investigadors hi treballen fa 17 anys en aquest espai de Caldes de Malavella, considerat un dels més importants d’Europa per la informació que aporta de la prehistòria i el cretaci. Ara hi treballen una vintena de persones, entre geòlegs, biòlegs, arqueòlegs i paleontòlegs que provenen de diverses parts del món.

Per tal de conservar aquest patrimoni, l’Ajuntament treballa en un pla que preveu la construcció d’un conjunt d’equipaments dedicats al turisme cultural i a l’educació sobre les diferents troballes que s’han fet al Camp dels Ninots. El primer equipament serà un centre d’interpretació que s’obrirà a l’agost i que estarà situat al costat de les termes romanes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*