Un informe tècnic recomana uns “treballs més moderats” a la zona verda de Santa Coloma Residencial

Arbres tallats a Santa Coloma Residencial.
Arbres tallats a Santa Coloma Residencial. Foto: cedida

Un informe tècnic encarregat per l’Associació de Veïns de Santa Coloma de Residencial sobre els treballs de prevenció d’incendis que es fan aquests dies a la urbanització desaconsella continuar amb aquestes tasques de la forma en què s’han fet fins ara. L’informe, signat amb data 4 de setembre per un enginyer tècnic forestal i al que ha tingut accés laselva360, defensa “una actuació més moderada” en aquest espai i posa com a exemples casos similars que s’han donat a Torroella de Montgrí i l’Escala (Baix i Alt Empordà).

L’enginyer destaca que “la operativa dels treballs en aquesta zona respon més a un aprofitament que a uns treballs de prevenció d’incendis” i explica que “la tallada es concentra en pins pinyoners de grans dimensions i roures”. Afegeix que “l’espai entre els arbres que queden en peu és excessiu quan es tracta de roures i pins i defectiu en el cas de les alzines” i destaca “presència puntual de danys sobre els arbres que resten en peu”. L’informe també fa una observació sobre “l’absència de senyalització que implica un risc per a tercers”.

Per altra part, el document recull que “l’evolució esperada de la massa a partir de l’actuació realitzada l’allunyarà dels criteris ideals per a la prevenció d’incendis” i que “els treballs de manteniment de la franja exterior de protecció no s’han realitzat i s’haurien d’haver realitzat abans dels treballs de manteniment de la zona verda”.

L’informe conclou que “els treballs que s’estan realitzant no són els més adequats per aquesta zona verda” i recomana “uns treballs més moderats”. Afegeix que “les administracions competents poden encarregar un informe tècnic forestal que justifiqui uns criteris de prevenció d’incendis efectius i compatibles amb l’ús públic i la conservació de la singularitat natural”.

L’Ajuntament s’empara en la ‘normativa vigent’

Per la seva part, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners defensa en una publicació al seu perfil oficial de Facebook que les actuacions s’estan “executant estrictament en sintonia amb la normativa vigent”. I afegeix que “donem prioritat a la seguretat de les persones, seguint i respectant les mesures de protecció obligatòria dictaminades per les autoritats competents per a prevenir els nuclis de població davant possibles incendis”.

Els veïns han demanat a l’alcaldessa Susagna Riera que aturi els treballs.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*