Un terç del comerç urbà gironí i d’empreses de serveis podria haver de tancar a finals de mes

Un terç del comerç urbà gironí i d'empreses de serveis podria haver de tancar a finals de mes
Un terç del comerç urbà gironí i d'empreses de serveis podria haver de tancar a finals de mes. Foto: Diputació de Girona.

Les dades que es desprenen d’una enquesta realitzada per l’empresa J3B3 Economics la setmana passada a propietaris de comerços i empreses de serveis de la demarcació de Girona, no són gaire esperançadores.

Un de cada tres dels enquestats afirma que el seu negoci és susceptible de tancament definitiu el 30 d’abril. De fet, l’11% ja ho dona per fet com a conseqüència dels baixos nivells de tresoreria i la limitació de recursos propis per compensar la caiguda de vendes provocada per la crisi del coronavirus. L’enquesta es va realitzar entre el 30 de març i el 5 d’abril a 139 propietaris de negocis de la demarcació.

La situació encara empitjora més amb la mirada posada a dos mesos vista, a finals de maig. Del total d’enquestats, tan sols el 23% assegura tenir garanties de poder afrontar tot aquest temps de tancament i tirar endavant. A més, el 76% del comerç urbà gironí ha negociat en la darrera setmana una o més mesures econòmiques per sostenir l’empresa mentre duri la prohibició d’obertura dels establiments.

Pel que fa a la facturació, la darrera setmana ha repuntat lleugerament respecte fa 15 dies però la caiguda respecte l’any anterior és espectacular: un 85,6%. Es consolida, per altra part, la tendència del sector de l’alimentació com el menys afectat per la caiguda de vendes, tot i que la facturació també ha caigut un 35%.

L’enquesta també reflecteix l’estat d’ànim dels propietaris del comerç urbà gironí respecte a la pandèmia de coronavirus i l’afectació que està tenint sobre els seus negocis. El 72,6 % d’establiments (gairebé tres de cada quatre), o bé estan preocupats per la viabilitat del seu establiment (52,5 %), o són molt pessimistes (20,1 %). La vessant positiva es manté estabilitzada entorn el 10 % mentre que els neutrals cauen al 18 %.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*