Una setantena d’empreses de la Selva participen en el primer networking comarcal

Networking comarcal. Foto: CC Selva
Networking comarcal. Foto: CC Selva

El teatre La Societat de Maçanet de la Selva ha acollit aquest dilluns al migdia el primer networking comarcal organitzat pel Servei d’Empresa del Consell Comarcal de la Selva. Hi han participat al voltant d’una setantena d’empreses selvatanes de diferents sectors d’activitat.

‘Microxarxes de comerç local” és el nom del projecte que va néixer fa uns mesos quan es van organitzar les primeres trobades a nivell local en 10 municipis de la comarca. Després es van fer trobades en cinc zones de la Selva per posar en contacte empreses a nivel supramunicipal. I la culminació del projecte ha estat aquest dilluns amb la celebració de la jornada a nivell comarcal.

Jordi Solà, responsable del Servei d’Empresa del Consell Comarcal, ha valorat molt positivament la jornada i ha dit que “la trobada final de Maçanet encara ens ha demostrat més la necessitat que hi havia d’aquest projecte”.

“El projecte només el podem valorar molt positivament perquè vam començar treballant de forma individual les relacions entre les diferents empreses de 10 municipis i de diferents sectors. A cada població vam tenir bastants empreses que van participar i l’objectiu a la següent fase era replicar el mateix model però posant en contacte empresaris de diferents municipis. Això ho vam fer en cinc zones diferents de la comarca i en cadascuna d’aquestes trobades l’èxit cada cop va ser més important quant a assistents. Ens trobàvem que cada cop teníem més empresaris tot i la dificultat que suposava desplaçar-se. I la trobada final de Maçanet encara ens ha demostrat més la necessitat que hi havia d’aquest projecte perquè tenim més de 70 empreses en el seu dia a dia, que han deixat per unes hores el seu negoci i han vingut a una trobada d’aquest tipus per conèixer altres empresaris i establir col·laboracions”.

Silvia Fàbrega, tècnica del Servei d’Empresa explica la dinàmica principal del networking:

“Tothom que s’inscrivia ens explicava la seva oferta i les seves necessitats. Per exemple, algú que porti la part de disseny, o arquitectes per establir col·laboracions o comerços que necessiten distribuïdors. I a partir d’aquí, quan vam tenir la llista de totes les persones que participaven amb les necessitats que tenien programàvem aquestes trobades perquè els contactes fossin el més aproximats i segons les necessitats reals de les empreses”.

Abans del networking el dinamitzador de l’esdeveniment, el formador Carles Martí, ha donat algunes pinzellades sobre el futur de les accions de màrqueting. Martí creu que les iniciatives que ara porten a terme les grans empreses acaben arribant tard o d’hora al món local.

“El que passa a les grans empreses, per capil·laritat, es va filtrant, va baixant i poc a poc ens arriba a casa en el dia a dia. Avui dia, la botiga, el petit comerç, el professional o l’autònom que no cuidi molt els aspectes aquests de sentiments, de confiança, dels seus clients envers la seva tasca o la seva trajectòria professional, probablement no acabarà tenint més opció que vendre per preu. I vendre per preu és mal assumpte”.

Per la seva banda dos dels partipants a la jornada de networking, Francesc Buxeda (Soroll de fons Comunicació) i Maria Bosch (Contorns), han valorat de forma positiva l’experiència.

“Molt interessant això de trobar-se amb diferents empreses de la comarca que tenen necessitats i que puguis fer xarxa i veure l’interès que té tothom per evolucionar en el seu negoci. També em sembla interessant la fórmula d’una petita xerrada inicial.”

“Crec que l’experiència va ser molt interessant. Sobretot pel fer de conèixer altre gent del territori, de la comarca, que a vegades ens trobem amb la incapacitat de trobar algun col·laborador o algun client potencial a prop nostre”.

En  el projecte han participat un total de 270 empreses entre totes les trobades que s’han anat fent arreu del territori. Ara, des del Servei d’Empresa estan enllestint un directori d’empreses que faran arribar a tots els participants. Per a l’any vinent ja treballen en un altre projecte que persegueix la mateixa filosofia -posar en contacte empreses i professionals- però amb un format renovat.

1 Comentari

  1. Unes trobades molt ben pensades, una gran feina feta pels organitzadors i pel formador Carles Martí, agraint-los el suport, la paciència i l’ajuda que ens han aportat.

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*