Una trentena de persones inicien el primer “tall selvatà”

Tall de la carretera de Santa Coloma a Anglès. Foto: laselva360
Tall de la carretera de Santa Coloma a Anglès. Foto: laselva360

Una trentena de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a la cruïlla de l’església de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners, on comença la carretera de Santa Coloma a Anglès, per tallar el trànsit.

Ho faran cada dijous de 8 a 9 del vespre en el que anomenen “tall selvatà”, una concentració inspirada en les mobilitzacions ciutadanes que es fan a Barcelona i Girona i que van començar amb les protestes en contra de la sentència del Procés.

Un portaveu dels organitzadors explica els objectius de la mobilització:

“És la intenció de demostrar que no cal ser molts, no cal ser un poble molt gran ni una ciutat, sinó que això es pot estendre fàcilment si estem organitzats, si donem resposta. De mica en mica, Meridiana i Marina resisteixen però van aconseguint gent a mesura que van persistint. Per tant, avui no ens preocupa si som 30, 20 ó 10”.

Entre els objectius de la convocatòria també hi ha “mantenir mobilitzada la gent”, segons expliquen. També asseguren que han informat l’Ajuntament de l’acció però diuen que no han rebut resposta per part del consistori.

Al principi de la concentració s’ha viscut un moment de tensió amb una parella que ha baixat del cotxe i ha apartat les tanques que havien fet servir els concentrats per tallar el trànsit per tal de continuar la seva marxa. Minuts més tard després que comencés la concentració ha arribat la policia local que ha desviat el trànsit de la C-63 i ha aixecat una acta.

Entre els col·lectis o entitats que donen suport a la mobilització hi ha el nucli de la Selva del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Farners per la Independència, LaSega 1640, Comitè de Defensa de la República Farners i la CUP.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*