Una vintena de joves participen en el 27è camp de treball d’Arqueologia a Montsoriu

27è camp de treball al castell de Montsoriu
27è camp de treball al castell de Montsoriu. Foto: Aj. Arbúcies.

Durant 15 dies una vintena de joves procedents de 13 països han participat en la 27a edició del camp de Treball d’Arqueologia a Montsoriu, a Arbúcies.

Enguany, els treballs s’han concentrat en la delimitació de la fortificació exterior de la cara sud del castell. Aquesta fortificació s’ha pogut documentar en tota la seva amplada, gairebé 27 metres de longitud. També s’ha deixat constància que el conjunt de muralles i talussos de la cara sud del castell de Montsoriu tenen la seva base a uns 2 metres per sota del nivell actual de terra, descansant tot el conjunt sobre un gran retall de la roca natural del turó. Aquesta obra defensiva correspon a la gran reforma de mitjans del segle XIV i atorga al castell una imatge més imponent en aquest sector.

Al llarg dels treballs d’excavació han aparegut nombroses restes ceràmiques del segle XIV, que els participants han ajudat a documentar i a classificar.

El camp de treball està organitzat per la Direcció General de Joventut i el gestiona el Consell de Jovent d’Arbúcies des de l’any 1993. Compta amb la direcció tècnica dels arqueòlegs del Museu Etnològic del Montseny i el suport de l’Ajuntament d’Arbúcies, el Patronat del castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva.

Aquest camp de treball s’inscriu en el marc dels camps de treball de l’Agencia Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya . Des de l’any 1993, hi han passat més de 1.500 joves d’arreu del món.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*