L’ús de mascaretes serà obligatori a partir d’aquest dijous

Les mascaretes gratuïtes començaran a arribar a les farmàcies el 27 d'abril
Les mascaretes gratuïtes començaran a arribar a les farmàcies el 27 d'abril

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres la regulació de l’ús generalitzat de les mascaretes. Així doncs, les mascaretes seran obligatòries en espais públics, tant oberts com tancats, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres a partir de demà dijous. Queden exclosos els menors de 6 anys.

Fins ara, l’ús de la mascareta només era obligatori en els transports públics. A partir d’aquest dijous serà d’obligat ús en els espais públics oberts i tancats sempre i quan no es pugui mantenir la distància de 2 metres.

Però hi haurà excepcions:

a) Persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per l’ús de mascareta.

b) Persones en què l’ús de mascareta resulti contraindicat per motius de salut degudament justificats, o que per la seva situació de discapacitat o dependència presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.

c) Desenvolupament d’activitats en què, per la pròpia naturalesa d’aquestes, resulti incompatible l’ús de la mascareta.

d) Causa de força major o situació de necessitat.

La nova norma publicada avui no concreta si es posaran multes pel seu incompliment. El Ministeri de Sanitat justifica l’ús generalitzat de mascaretes per reduir la transmissió comunitària del coronavirus i també “per la capacitat que han demostrat les mascaretes per bloquejar l’emissió de gotes infectades, molt important que no és possible mantenir la distància de seguretat”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*