Valoració molt positiva del 1er networking rural de la Selva

Networking Rural de la selva. Foto: CC Selva
Networking Rural de la selva. Foto: CC Selva

La primera edició del Networking rural de la Selva, que es va celebrar la setmana passada al veïnat de Sant Martí Sacalm (Susqueda), ha estat un èxit. Així ho van expressar els assistents durant la part final de l’activitat i també els organitzadors, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Susqueda. Tan positiva ha estat l’experiència que ja es parla d’una segona edició l’any vinent.

El primer networking rural de la Selva -el segon d’aquestes característiques a la demarcació de Girona- ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones de 45 empreses, el 60% de les quals pertanyen a l’àmbit rural.

La jornada es va dividir en dues parts: la primera va consistir en una càpsula formativa amb el nom “Estratègies comercials en l’àmbit rural” i la segona un networking amb la tècnica ‘One to One’, en el que els participants interactuen entre ells però a partir d’una selecció prèvia que es fa des del servei d’empresa del Consell Comarcal atenent a les necessitats que cadascú ha expressat prèviament.

L’alcaldessa de Susqueda, Eva Viñolas, ha explicat a laselva360 com va sorgir la iniciativa:

Ens vam trobar amb els veïns i amb els empresaris. Els vam demanar que ens diguessin que creien que s’havia de fer perquè el nostre municipi fos visible. Susqueda és a la part nord de la comarca de la Selva i molta gent només el coneix perquè tenim un embassament. Ens van dir que havíem de fer una dinamització del territori. Vam contactar amb el Consell Comarcal i fa uns sis mesos va sorgir la idea de fer un networking. L’Ajuntament hi aposta totalment.

El cap del servei d’empresa del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Solà, destaca que el networking és el resultat d’un treball conjunt amb l’Ajuntament:

Precisament per la singularitat de Susqueda com a municipi, petit i dispersat geogràficament, amb poques empreses i a més sense una ubicació en un nucli concret, ens vam preguntar què podiem fer per cobrir les necessitats d’aquestes empreses. Necessitats en tenen, precisament per estar en aquest àmbit rural. Ens vam preguntar perquè no generalitzar tot això i ser un punt de trobada de les empreses de l’àmbit rural. Així ajudem a les empreses de Susqueda i altres empreses de l’àmbit rural que tenen necessitats de tot tipus de serveis. Ha sigut el resultat de treballar amb el municipi, veure les necessitats i interpretar que el que passa aquí passa en tot l’entorn rural.

Per la seva banda, el tècnic de promoció econòmica de la Diputació de Girona, Josep Cortijo, creu que aquests networkings són especialment necessaris en l’àmbit rural:

Des de les administracions hem de fomentar que es puguin fer aquests esdeveniments, que s’aprofitin sinergies, sobretot en zones tan rurals en les que hi ha manca de serveis. Per tant hi ha necessitat més gran de col·laboració entre les persones que hi estan treballant.

Els participants s’han mostrat molt satisfets. Aquests són els testimonis de quatre dels assistents.:

 

Pilar Segura, Fundació Mona

És un plantejament que ens agrada perquè permet conèixer molta gent del territori en poc temps. Els pots conèixer i pots intercanviar experiències i interessos.

Eva Bautista, Asgard

Crec que la xerrada inicial ha estat molt ben enfocada per la gent que no té coneixements de tècniques de venda. El sistema de triatge de persones amb les que pots tenir sinergies o que poden estar interessades en el teu producte és ideal perquè facilita el contacte posterior. Per la gent emprenedora que comencem va molt bé per començar a tenir contactes i créixer.

Xavier Vinyes

He quedat parat, no esperava que hi hagués tanta gent. He fet contactes i veurem si després podem fer alguna cosa. No havia fet mai cap networking i venia bastant despistat però ho he trobat interessant.

Lluis Rovira

M’ha agradat molt com s’ha fet, la gent que hi ha i he quedat sorprès. És el primer que faig i m’ha agradat.

La jornada va finalitzar amb un dinar i una caminada fins al Mirador de La Placeta.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*