Valoració positiva de la 38a edició de la festa de la ratafia

Diumenge al vespre es va tancar la 38a edició de la festa de la ratafia d’enguany. Han estat quatre dies plens d’activitats per a tots els públics que han omplert els carrers de Santa Coloma de Farners. Una de les protagonistes ha estat la cuinera maresmenca Carme Ruscalleda, que ha estat nomenada Confraressa d’Honor i ha participat com a membre del jurat en el concurs de ratafies populars.

El president de la Confraria de la Ratafia, Joan Casalprim, s’ha mostrat molt satisfet de com ha anat l’edició d’enguany tot i que ha reconegut que l’afluència de públic ha estat inferior a la de l’any passat, probablement per la coincidència amb les eleccions.

“Potser no hi ha hagut el volum de gent que vam tenir l’any passat. Potser el fet que hi hagi eleccions ha tingut una certa influència, sobretot diumenge i entre la gent que no és de Santa Coloma, perquè com que havia d’anar a votar potser ha deixat de venir perquè els hi feia mandra. Però també crec que hem assolit un volum de gent que és el que necessita la fira perquè la gent pugui caminar amb tranquil·litat, observar les parades, comprar sense presses i no tenir una riuada de gent que et va empenyent que dóna un caracter negatiu, de festa massificada, que no s’hi pot pràcticament transitar”.

Casalprim creu que les activitats es poden potenciar encara més. Però la part de la fira que acull el públic que ve a passejar no pot créixer gaire més.

“Amb aquesta part de la festa hem de seguir com ara, fins i tot una mica més. L’altra part és la gent que ve a badar, a circular pel poble, a veure les parades i les exposicions. Aquí sí que crec que hem arribat a un punt que si el fem créixer massa podríem morir d’èxit. I crec que hem arribat a punt bastant equilibrat”.

Des de la Confraria de la Ratafia ja treballen en l’edició de l’any vinent però amb la mirada posada en el 40è aniversari, que tindrà lloc d’aquí dos anys i per al qual, segons Casalprim, hi haurà “sorpreses importants”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*