Vidreres aprova diverses esmenes a les ordenances fiscals

Ple Ajuntament de Vidreres. Foto: Aj. Vidreres
Ple Ajuntament de Vidreres. Foto: Aj. Vidreres

L’Ajuntament de Vidreres ha aprovat aquest divendres en un ple extraordinari algunes modificacions a les ordenances fiscals que van ser aprovades inicialment fa unes setmanes. L’aprovació ha estat possible gràcies als vots favorables de l’equip de govern (JuntsxCat). Abans de la votació, els dos grups de l’oposició (ERC i PSC) s’han aixecat del seus seients del plenari i s’han assegut entre el públic per després marxar de la sala. Un grup de persones ha protestat a les portes del consistori.

En un comunicat l’equip de govern assegura que ha “escoltat les propostes presentades pels veïns i l’oposició” i que durant la setmana de nadal ha estat treballant les al·legacions que es van rebre el 20 de desembre al vespre per part del grup municipal del PSC. En el comunicat també expliquen que l’alcalde Jordi Camps i part del seu govern s’ha reunit amb anterioritat amb un representant d’alguns dels veïns que s’han mobilitzat en contra de la pujada de preus d’algunes ordenances.

Des de l’equip de govern han lamentat que l’oposició s’hagi retirat del ple “abans de sentir les propostes”. Jordi Camps és l’alcalde de Vidreres:

“Hem de lamentar l’actitud per part dels grups de l’oposició que s’han aixecat i han marxat abans que es pogués explicar que hi havia totes aquestes ajudes o aquestes modificacions en les ordenances i que després hagin pres la decisió de marxar del plenari. Ho trobem trist perquè al final no han donat la possibilitat que poguem explicar totes aquestes bonificacions que es tiraven endavant i que, a més a més, anaven en la línia d’algunes de les propostes que ells havien fet”.

Per la seva banda, la regidora d’ERC Anna Clapés ha retret al govern de Camps que hagi convocat el ple extraordinari amb poc marge de temps, ja que assegura que van rebre la convocatòria el dia 24 de desembre al vespre i no han tingut temps de consultar l’expedient. Clapés també ha criticat l’hora de la convocatòria “ja que hi ha molts regidors i població que no poden assistir perquè treballen”.

La regidora republicana ha estat molt crítica amb la gestió econòmica del govern de JuntsxCat dient que “si hagués hagut una contenció de la despesa no hagués estat necessària una pujada dels impostos”. “Però si hem marxat del ple ha estat per les formes del govern”, ha afegit.

Protesta Ajuntament de Vidreres contra les ordenances fiscals. Foto: ERC
Protesta Ajuntament de Vidreres contra les ordenances fiscals. Foto: ERC

Modificacions en l’IBI, l’aigua i les escombraries

Les modificacions que s’han introduït fan referència a l’ampliació de la bonificació en l’IBI urbà. El límit dels ingressos familiars per poder acollir-se a aquesta bonificació s’amplia fins els 39,000 euros. També s’ha creat un nou tram en la factura de l’aigua, que va dels 0 als 9 metres cúbics.

Per altra part s’introdueix una bonificació de fins el 20% en les quotes mínimes dels tres primers trams per a llars que tinguin dipòsits d’aigua i altres sistemes de reaprofitament d’aigua. També s’ha ha aprovat una bonificació de fins el 20% en les quotes mínimes dels tres primers trams per a famílies nombroses o en situacions de vulnerabilitat, previ informe dels Serveis Socials.

Altres modificacions introduïdes en les ordenances fiscals per al 2020 són ajudes de fins al 15% per fer front a la taxa d’escombraries i un increment de les bonificacions per un ús més habitual de la deixalleria municipal. Per altra part, la taxa d’escombraries es manté igual en els habitatges per a persones jubilades que viuen soles i per famílies monoparentals.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*