Vilobí celebra aquest cap de setmana la 8a fira de la llet

Munyint vaques a la Fira de la llet
Munyint vaques a la Fira de la llet. Foto: Fira de la Llet

Una quarentena d’activitats formen el programa de la 8a fira de la llet que se celebra aquest cap de setmana a Vilobí d’Onyar. La fira, però, ja va començar dijous amb una jornada tècnica al teatre de Can Sagrera, que va reunir professionals del sector.

Les novetats d’enguany són una exhibició de carruatges amb cavalls i un concurs de cates de diferents tipus de llet. Per altra part, el trenet que recorre el municipi durant el cap de setmana de la fira arribarà fins a la granja Mas Bes, situada a Salitja, on es podran visitar les seves instal·lacions.

Entre les activitats previstes hi ha concursos de munyir a mà una vaca, de menjar flams, demostracions de cuina, exhibicions de perruqueria bovina, xerrades sobre el consum de làctics, un maridatge de cervesa i formatges o una desfilada de maquinària agrícola, entre altres. Els dos espais estrella, però, són Lletòrum, amb parades d’artesans i el Bestiòrum, amb una mostra d’animals, especialment vaques.

La fira de la llet de Vilobí d’Onyar s’ha consolidat amb un dels esdeveniments de referència del sector. Té els seus orígens en la Festa de Sant Galderic, patró dels pagesos catalans, que se celebra al municipi selvatà des de fa 32 anys. Els organitzadors calculen que cada any la visiten unes 15.000 persones.

Vilobí d’Onyar, per altra banda, és un gran productor de llet. Cada dia surten 70.000 litres de llet de les seves granges. I una curiositat: el municipi té tants habitants com cap de bestiar boví de llet.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*