Vilobí instal·la un punt de càrrega per a cotxes elèctrics

Carregador cotxes elèctrics a Vilobí. Foto: Ajuntament de Vilobí
Carregador cotxes elèctrics a Vilobí. Foto: Ajuntament de Vilobí

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ha instal·lat el primer carregador per a cotxes elèctrics de la vila. Es tracta d’un equipament de càrrega ràpida que permetrà carregar les bateries de dos vehicles de manera simultània. A més, l’equipament permet fer la càrrega del 80% en només 20 minuts.

El punt de càrrega està situat en una cantonada del carrer Girona, davant de l’Espai Jove.  El finançament ha anat a càrrec de dues subvencins de l’Institut Català de l’Energia i de la Diputació de Girona que, en toital, han aportat 37.000 euros.

L’alcaldessa Cristina Mundet diu que “des del govern municipal tenim una sensibilitat per la cura del medi ambient i hem impulsat diverses mesures com la recollida porta a porta, les bonifiacions en l’impost de circulació per a vehicles elèctrics i híbrids o les bonificacions en l’IBI per a millorar l’eficiència energètica de les vivendes. I aquest és un pas més. Ho vam intentar fa un parell d’anys però no ho vam aconseguir i ara si que ens ha atorgat dues subvencions per fer-ho”.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Quim Vivas, ha explicat que “els cotxes elèctrics i híbrids ja no són el futur, són el present. Al final això és un punt d’atracció. A l’hora d’atorgar les subvencions es té en compte si el carregador s’ubicarà a prop d’una zona comercial o a l’entrada del poble. També es té en compte les accions que es facin al municipi per tenir cura del medi ambient.”

A la comarca de la Selva existeixen diversos punts de càrrega de cotxes elèctrics a Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sant Hilari, Hostalric, Caldes de Malavella, Blanes i Lloret. Vilobí, però, és l’únic municipi que l’any passat va obtenir una subvenció pública per finançar un equipament d’aquest tipus.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*