Vilobí posa en marxa aquesta setmana un espai de coworking

El coworking de Vilobí començarà a funcionar el divendres 29 en fase de proves. Foto: Aj. Vilobí
El coworking de Vilobí començarà a funcionar el divendres 29 en fase de proves. Foto: Aj. Vilobí

La filosofia del treball en espais compartits està de moda. En els darrers anys són moltes les poblacions que han posat en marxa un espai de coworking -la majoria de titularitat pública, tot i que també existeix un equipament privat a Riudellots- per facilitar als emprenedors i emprenedores el desenvolupament del seu projecte empresarial amb un cost d’estructura baix.

Vilobí d’Onyar no s’ha volgut quedar enrere i també aposta per aquesta filosofia. És per això que ja està pràcticament enllestit un espai al municipi que començarà a funcionar el proper divendres 29 en fase de proves.

Al darrer ple municipal del mandat, previst per aquest dijous, el govern municipal (GMI) té previst aprovar els preus públics d’accés al servei i el reglament intern de funcionament.

Inicialment estava previst un acte d’inauguració de l’espai però no ha estat possible fer-ho degut a les restriccions imposades per la Junta electoral en relació a la proximitat de les convocatòries electorals de l’abril (eleccions generals) i el maig (eleccions municipals).

“Això no significa que el coworking no es pugui posar en marxa”, ha dit a laselva360 Josep Borrell, regidor de Promoció Econòmica de Vilobí d’Onyar.

‘El Sindicat’

El nou espai de coworking de Vilobí es va començar a gestar fa més d’un any i està situat en un local del carrer Girona, on hi havia l’antic Sindicat. De fet, el nom del coworking serà ‘El Sindicat’ i compartirà instal·lacions amb l’Espai Jove.

Per altra banda, el projecte coincideix amb el trasllat de les oficines de l’Àrea de Promoció Econòmica municipal al mateix espai.

El nou espai de coworking de Vilobí és un lloc concebut per acollir entre 5 i 10 persones que tindran accés a serveis com internet, sala de reunions, projector i un espai de lleure per afavorir el ‘networking’.

El regidor Josep Borrell ha destacat que el cost de posada en marxa “ha estat pràcticament zero ja que s’aprofiten tots els serveis que ja existien en aquest espai. L’únic cost per l’Ajuntament ha estat l’adquisició d’un pany electrònic i la neteja de l’espai”.

Col·laboració amb altres coworkings

La voluntat del consistori de Vilobí és establir acords de col·laboració amb altres espais similars com, per exemple, el recentment inaugurat coworking de Vidreres o El Centre-Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners.

“D’aquesta manera els professionals que hagin de venir a Vilobí per mantenir una reunió amb un client, per exemple, podran disposar d’un espai per treballar a un preu molt reduït”, comenta el regidor Borrell.

‘El Sindicat’ també oferirà els serveis d’assessorament del Servei de Creació d’Empreses del Consell Comarcal de la Selva. L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar també està adherit a la xarxa SIO.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*