‘Virus Popular’, una proposta digital per mantenir viva la cultura popular

Virus Popular
Logotip de Virus Popular

El confinament obligat per l’epidèmia del coronavirus està provocant que moltes ments inquietes del país s’hagin mobilitzat per articular propostes amb les que passar les hores de la millor manera possible. De vegades d’una manera altruista, d’altres amb la simple finalitat de sobreviure i buscar solucions a la complicada situació per la que estem passant tots plegats.

Una dels sectors més ‘tocats’ per l’aturada en sec de l’economia -per si ja no estava prou tocat- és el de la cultura. Un grup de quatre persones s’han posat mans a l’obra i han creat la iniciativa ‘Virus Popular‘ amb l’objectiu de “mantenir viva la cultura popular” segons explica un dels impulsors, el periodista de Santa Coloma de Farners, Francesc Buxeda:

“Doncs aquest és un projecte que neix de mantenir viva la cultura popular a les xarxes socials, ja que no pot ser a l’aire lliure i s’han suspès tots els actes vinculats a aquestes activitats. El que vam pensar és que intentaríem a través de les xarxes socials i de la plataforma Youtube entrevistar a persones d’aquest àmbit, sobretot gent jove, que té molta projecció, que estan fent moltes coses i que potser no són tant coneguts, perquè ens expliquessin de quina manera estan vivint el confinament, tant a nivell personal com professional. També en el sentit d’aquestes activitats que fan a nivell de cultura popular. També com veuen el futur d’allò que fan. I d’alguna manera com veuen el futur amb la situació de confinament del món, cap a on veuen que tot això ens conduirà, una reflexió més personal”.

Entre els protagonistes de ‘Virus Popular’ hi ha l‘Ernest Morell, un dels impulsors de la Cooperativa La Sobirana de Santa Coloma de Farners, que elabora la ratafia que porta el mateix nom. Morell es troba aquests dies confinat en una masia de Castanyet.

El cap de setmana passat van organitzar el “Vermut Pandèmic”, una trobada digital amb actuacions musicals i sortejos. Els continguts de ‘Virus Popular’ es publiquen cada dia a les deu del vespre.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*